HTML of CMS?
Omdat volgens sommigen HTML, de besturingstaal van internet, te ingewikkeld zou zijn is er in de loop der jaren een groot aantal hulpmiddelen verschenen die het maken van websites gemakkelijker zouden maken.
Een bekend voorbeeld is Joomla. Dit is een zogenaamd Content Management Systeem dat het maken van zeer fraai ogende websites mogelijk maakt die voorzien zijn van allerlei toeters en bellen. Er zit echter een paar enorme "maren" aan deze aanpak.
De eerste is de vraag of een dergelijk CMS echt gebruiksvriendelijk is. Het antwoord is ja als het gaat om snel even iets maken maar overduidelijk Nee als er iets mis gaat en dat is in de wereld van internet met zijn honderden verschillende technieken, hardware en software in verschillende versies nogal eens het geval. De fout kan echt overal zitten en het vinden is zelfs voor specialisten vaak een nachtmerrie.
De tweede maar is de hackbestendigheid. Hoe meer toeters en bellen, hoe meer mogelijke gaten zo leert de praktijk. Het echt beveiligen van een CMS lukt nauwelijks waardoor het gebruik voor echt bedrijfskritische zaken of voor websites met gevoelige gegevens zeker afgeraden moet worden.
Het derde bezwaar is de enorme overhead. Het gebruik van bandbreedte en opslagcapaciteit is gemakkelijk een factor 300 groter zo weten we uit eigen praktijk. Hebt u relatief weinig ruimte ter beschikking bij uw provider dan moet u zeker niet kiezen voor het gebruik van een CMS.
De vierde "maar" is dat een site die met een CMS gemaakt is vaak slecht of helemaal niet toegankelijk is voor een zoekmachine. Dan heeft u wel een oogverblindende site maar vrijwel niemand zal hem bewonderen.
Resumerend: HTML vraag wat meer studie maar er kan echt alles mee. Het is in het algemeen een stuk sneller dan het gebruik van een CMS en de sites zijn goed te optimaliseren op vindbaarheid.
Verdere stappen
Meer over online promotie
meer over websites en webdesign
Klik NU hier om meer te weten te komen over eFiliaaL
U wilt ook leuk bij gaan verdienen? Klik hier en wordt promotor
Uw winkel kan altijd meer omzet gebruiken? Klik hier voor de no-cure no-pay oplossing