Bent u een beetje handig met koken? Weet u leuke en verrassende zaken op tafek te brengen? Dan is een bijverdienste als thuiskok wel iets voor u. En er zijn verschillende doelgroepen voor de thuiskok denkbaar. Allereerst mensen die het zelf niet meer zo goed kunnen,bijvoorbeeld ouderen die bezoek krijgen of zoiets. Vaak een doelgroep die vooral gesteld is op stevige hollandse pot, liefst met aardappelen en groente.
Voor wie een bijzonder etentje zoekt
En dan de tweede groep die wat meer eisen stelt aan de voorgezette maaltijd. Mensen die het leuk vinden om een gezellig etentje te organiseren maar geen tijd of zin hebben om de gehele tijd zelf in de keuken te staan.
Voor wie specialiteiten zoekt
En dan de derde groep die specialiteiten zoekt die ze zelf niet kunnen maken. Deze groep stelt hoge eisen aan u als hun thuiskok maar zal daar ook best voor willen betalen. En u zult dus wel wat meer bijzondere gerechten op tafel moeten zetten. Geen boerenkool met worst, bijvoorbeeld.
Uitrusting van de thuiskok
Omdat het natuurlijk nooit duidelijk is wat u in de keuken aan gaat treffen is het verstandig in elk geval voor goed gereedschap als messen (vooral speciale) en dergelijk te zorgen.
Niet iedereen heeft kruiden etc.
Ook een voorraad zaken als speciale kruiden, sauzen etc kan handig zijn want ook dat staat niet overal in de kast. Nadat u enige ervaring als thuiskok hebt opgedaan krijgt u er vanzelf wel oog voor wat u onder bepaalde omstandigheden nodig kunt hebben. Zorg gewoon voor een paar kratten met standaardmateriaal die u zo mee kunt nemen. Het verbruikte brengt u uiteraard in rekening.
Marketing Thuiskok
U vindt uw klanten waarschijnlijk in het begin het beste via huis-aan-huis kranten etc. Ook kunt u een geschikte flyer/folder maken en die in geschikte wijken bezorgen. Zorg dat het er goed uit ziet en doe er een envelopje omheen.
Extra's thuiskok
Naast het eten kunt u ook de volledige dis gaan verzorgen. Dus het serviesgoed, bestek etc. Uiteraard tegen een extra vergoeding. Uiteindelijk kan het vak van thuiskok zo uitgroeien tot een soort van cateringservice, als dan niet gecombineerd met een soort van luxe partyservice