Huisvestingsbeleid

Binnen EFiliaaL hebben we als beleid dat we geen duur kantoor (gaan) gebruiken maar dat de werkzaamheden over meerdere gedecentraliseerde en gespecialiseerde werkplekken verspreid zijn. Dure kantoren hebben nu eenmaal vooral een representatieve functie. Omdat we niemand met marmer en goed gepoetst koper moeten intimideren hebben we daar geen enkele behoefte aan. De enige die aan die aandrang, om met een duur kantoorpand positief op te vallen, flink geld verdienen zijn een aantal vastgoedbedrijven. Nu, voor de soms absurde bedragen die hier gevraagd worden zijn wel betere bestemmingen te vinden en die houden we dus graag in de zak.Vindt u een duur kantoor wel erg belangrijk? We zouden het enorm op prijs stellen als u ons dat via efiliaal@efiliaal.nl eens uit zou willen leggen. Horen we van u?

Dit geldt ook voor onze medewerkers die standaard allemaal vanuit hun woonhuis of een eigen kantoorruimte kunnen werken. Er zijn bedrijven die daar raar naar kijken. Vertrouwen in de mensen is een groot goed en niet elk bedrijf heeft dat. EFiliaaL is echter een groot voorstander van deze moderne aanpak. Niemand staat meer in de file. Niemand hoeft met een onbetrouwbaar openbaar vervoer. We besparen met zn allen gigantisch op de kosten. Dat maakt weer extra groei mogelijk. Die groei kunnen we dan zelf financieren omdat onze gezamenlijke verdiensten niet aan peperdure huur opgaan. Sterker nog, we kunnen er heel veel hulp gratis mee aanbieden aan onze medewerkers waardoor we een deel van onze missie -geld verdienen staat niet voorop- prima waar kunnen maken.

Staat u graag in de file? Voelt u zich geen sardientje in een blikje in de trein? Reed die trein trouwens? Mooie verhalen levert dat vaak op. We horen ze graag. Schrijft u ons een keer op efiliaal@efiliaal.nl?

Veel mensen snappen niet hoe dat dan moet met vergaderen etc. Heel eenvoudig. Dan huren we ruimte per uur. Ieder hotelletje heeft die mogelijkheid. Bij kleine groepjes doen we het desnoods bij iemand thuis. Maar wanneer is het nu echt nodig om te vergaderen?

Heel vaak is het houden van vergaderingen alleen maar een vastgeroest onderdeel van de bedrijfscultuur. Niet meer en niet minder. Elke aankomende manager die van de managementopleiding komt heeft nu eenmaal de nodige vergadertraining gehad. En gaat dus vergaderen dat het een lieve lust is. En nog veel meer vergaderen. Hij/zij weet gewoon niet beter omdat iedereen dat nu eenmaal doet. Of vergaderen effectief is vraagt men zich meestal maar niet eens meer af. Wij hebben ons dat binnen eFiliaaL echter wl afgevraagd en zijn tot de conclusie gekomen dat we echt geen duur pand nodig hebben om te vergaderen. En dat doen we dus niet of zo min mogelijk.

Daarnaast bieden moderne communicatiemiddelen zoals videoconferencing, skype, teleseminars en dergelijke technieken meer dan voldoende middelen om een prima alternatief voor vergaderingen te realiseren.

Natuurlijk is het wenselijk om elkaar regelmatig te ontmoeten en te spreken maar daar zijn toch veel leukere manieren en gelegenheden voor te bedenken dan aan een formele vergadertafel?

Heeft u goede alternatieven om elkaar te zien in plaats van "te vergaderen"? Laat het even weten via efiliaal@efiliaal.nl

Klopt helemaal. EFiliaaL is fysiek een vrijwel onzichtbaar bedrijf dat is opgebouwd uit zogenaamde nomadekantoren. Dus kleine units gehuurd waar op dat moment nodig. En geen dag langer dan nodig. En dat concept bevalt ons uitstekend.

Het is wel lastig voor de vertegenwoordigers die ons wat willen verkopen maar die weten we zelf ook wel te vinden als we iets nodig hebben. En dan bellen we wel even.

U vindt thuiswerken maar niets? Wilt u ons dat eens uitleggen op efiliaal@efiliaal.nl? We stellen uw mening zeer op prijs.